piątek, 10 stycznia 2014

Kulinarnie u Boogie - Piers z kurczaka ze szpinakiem i kasza gryczana

Witajcie kochani dzis u Boogie kulinarnie . Wstawilam wam na facebooka i instagram zdjecie mojego wczorajszego obiadu zdrowego , sycacego i banalnie prostego ! Obiad i propozycja dla wielbicieli kaszy gryczanej i szpinaku - Ja do takich naleze ;) dla tych co nie lubia szpinaku wystarczy spryskac go odrobina soku z cytryny i dobrze przyprawic odrazu smakuje lepiej - i pamietajcie ma bardzo duzo witamin :)

Skladniki na jedna porcje :



* ok 100g piersi z kurczaka
* ok 4 brykietow mrozonego szpinaku 
* 50g kaszy gryczanej ( pol woreczka)
* przyprawy ( sol ziolowa , pieprz , przyprawa do mies i kurczaka )


Sposob przygotowania :
 1.Szpinak smazymy az sie odmrozi i odparuje cala wode .



 2.Doprawiamy go sola ziolowa pieprzem wedle uznania , mieszamy chwilke i zdejmujemy z ognia .


3. Piers z kurczaka rozbijamy i przyprawiamy wedle uznania . Ja do swojej uzylam sol ziolowa , pieprz , przyprawe do mies , i kebab- gyros


4. Smazymy ja na patelni z niewielka iloscia tluszczu .
5. Kiedy nasza piers jest juz na patelni w miedzy czasie mozemy wstawic  kasze gryczana .


5. Kasze gotujemy ok 20 min .
6. Gotowe danie wykladamy na talerz ,na kasze gryczna i piers ukladamy szpinak , jesli ktos lubi na gore mozna jeszcze dodac zolty ser lub mozzarelle . I gotowe ! Smacznego . Koniecznie piszcie jakies swoje proste i ulubione przepisy !! 





14 komentarzy:

  1. super! prosty i z pewnością smaczny przepis :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ja uwielbiam makaron ze szpinakiem -http://annowa.blogspot.com/2013/03/penoziarniste-tagliatelle-ze-szpinakiem.html :)
    albo makaron z tuńczykiem http://annowa.blogspot.com/2013/03/penoziarniste-tagliatelle-z-tunczykiem.html :)

    twój kurczak wygląda przepysznie i super zdjęcia:)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja tak robię tylko pierś grilluję mniamm

    OdpowiedzUsuń
  4. Prosty przepis, a taki pyszny !
    http://veneaa.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  5. Super! Wygląda pysznie na pewno wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Super :) Ja dziś poczyniłam zakupy- mnóstwo warzywek + sokowirówka... Czas zacząć się zdrowo (w miarę :)) odżywiać :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pycha! Ja często zastępuję kaszę gryczaną kaszą jaglaną, jest mega zdrowa (odkwasza organizm) i przepyszna :) A w połączeniu ze szpinakiem to po prostu cud-miód i orzeszki :P Nie wiem jak mogłam kiedyś nie lubić szpinaku :) Pozdrowionka :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Hmmm, pysznie to wszystko się prezentuje, aż poczułam się głodna :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Mmmm...pyszności.
    Ja chyba jednak zamienię kaszę gryczaną na jęczmienną :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Co zrobić jak nie przepadam za kaszą? Mogę użyć brązowego ryżu czy zniweluje to efekt smakowy?

    OdpowiedzUsuń
  11. mniam! pyszny i zdrowy obiad! koniecznie muszę odtworzyć!

    OdpowiedzUsuń