Skladniki na jedna porcje :
* ok 100g piersi z kurczaka
* ok 4 brykietow mrozonego szpinaku
* 50g kaszy gryczanej ( pol woreczka)
* przyprawy ( sol ziolowa , pieprz , przyprawa do mies i kurczaka )
Sposob przygotowania :
1.Szpinak smazymy az sie odmrozi i odparuje cala wode .
2.Doprawiamy go sola ziolowa pieprzem wedle uznania , mieszamy chwilke i zdejmujemy z ognia .
3. Piers z kurczaka rozbijamy i przyprawiamy wedle uznania . Ja do swojej uzylam sol ziolowa , pieprz , przyprawe do mies , i kebab- gyros
4. Smazymy ja na patelni z niewielka iloscia tluszczu .
5. Kiedy nasza piers jest juz na patelni w miedzy czasie mozemy wstawic kasze gryczana .
5. Kasze gotujemy ok 20 min .
6. Gotowe danie wykladamy na talerz ,na kasze gryczna i piers ukladamy szpinak , jesli ktos lubi na gore mozna jeszcze dodac zolty ser lub mozzarelle . I gotowe ! Smacznego . Koniecznie piszcie jakies swoje proste i ulubione przepisy !!
super! prosty i z pewnością smaczny przepis :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńja uwielbiam makaron ze szpinakiem -http://annowa.blogspot.com/2013/03/penoziarniste-tagliatelle-ze-szpinakiem.html :)
OdpowiedzUsuńalbo makaron z tuńczykiem http://annowa.blogspot.com/2013/03/penoziarniste-tagliatelle-z-tunczykiem.html :)
twój kurczak wygląda przepysznie i super zdjęcia:)
Pozdrawiam
mm napewno wyprobuje ;) brzmi smakowicie :)
UsuńJa tak robię tylko pierś grilluję mniamm
OdpowiedzUsuńProsty przepis, a taki pyszny !
OdpowiedzUsuńhttp://veneaa.blogspot.com/
Super! Wygląda pysznie na pewno wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńSuper :) Ja dziś poczyniłam zakupy- mnóstwo warzywek + sokowirówka... Czas zacząć się zdrowo (w miarę :)) odżywiać :)
OdpowiedzUsuńPycha! Ja często zastępuję kaszę gryczaną kaszą jaglaną, jest mega zdrowa (odkwasza organizm) i przepyszna :) A w połączeniu ze szpinakiem to po prostu cud-miód i orzeszki :P Nie wiem jak mogłam kiedyś nie lubić szpinaku :) Pozdrowionka :)
OdpowiedzUsuńooj tak ja rowniez uwielbiam kasze jaglana ;)
UsuńHmmm, pysznie to wszystko się prezentuje, aż poczułam się głodna :)
OdpowiedzUsuńpolecam ;)
UsuńMmmm...pyszności.
OdpowiedzUsuńJa chyba jednak zamienię kaszę gryczaną na jęczmienną :)
Co zrobić jak nie przepadam za kaszą? Mogę użyć brązowego ryżu czy zniweluje to efekt smakowy?
OdpowiedzUsuńmniam! pyszny i zdrowy obiad! koniecznie muszę odtworzyć!
OdpowiedzUsuń